tiistai 20. kesäkuuta 2017

Gluteeniton mansikkakakku kulhossa



Hei kaikille pitkästä aikaa!

Vallattoman Keittiön blogi on elänyt hiljaiseloa,
kun aikani ei ole yksinkertaisesti riittänyt 
postausten kirjoittamiseen.
Instagram on päivittynyt aktiivisemmin 
eli Keittiössä on kiireestä huolimatta
kokkailtu,syöty ja juotu.

Nyt onkin aika miettiä jälleen juhannuksen tarjoiluja.
Tämä mansikkakulho on helppo ja näyttävä tarjottava
juhannuksen kaffipöytään tai jälkiruoaksi.

Kulhokakkua varten leivoin uunipellillä torttupohjan.
Vaahdotin kerman, jonka joukkoon lisäsin tuorejuustoa.
Sitten vain kokosin kerrokset vuorotellen isoon lasikulhoon.
Tuorejuustovaahtoa, mansikkalohkoja ja kakkupaloja.
Torttupohjasta revin kakkupaloja kerrosten väliin.

Päällimmäiseksi kerrokseksi vaahdotin kermaa
ja koristelin kakun mansikoilla ja kuivatuilla horsmankukilla,
joita löysin vielä purkinpohjan kaapistani.

Horsmankukkia kannattaa muuten keräillä ja kuivailla talven varalle.
Ne ovat kauniita ja terveellisiä
leivonnaisten koristeita.

Juhannuskakun voit koristella mansikoiden lisäksi 
voikukan tai orvokin kukilla.



Gluteeniton mansikkakakku kulhossa

Pohja:

  • 5 kananmunaa
  • 10 rkl ruokosokeria
  • 7 rkl tapiokatärkkelystä
  • 1 rkl kookosjauhoa
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
Täyte:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rasiaa tuorejuustoa (granaattiomena)
  • 1 l mansikoita
Päälle:
  • 2 dl kuohukermaa
  • ripaus vaniljaa
  • mansikoita


  1. Valmista torttupohja.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovaisesti sekoittaen vaahdon joukkoon.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 8-10 minuuttia.
  6. Pohjan jäähtyessä vaahdota täytteen kerma ja sekoita tuorejuustot vaahdon joukkoon. Tarvittaessa makeuta sokerilla.
  7. Kokoa kakku suureen lasikulhoon. Laita pohjalle täytettä ja lohkottuja mansikoita. Revi sitten torttupohjasta paloja ja asettele ne mansikoiden päälle. Jatka kerrosten tekoa, kunnes kaikki aineet on käytetty. 
  8. Vatkaa kakun päälle kerma ja koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja kukkasilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!