lauantai 11. helmikuuta 2017

Juustokakkua ystävälle (G)



"Good Friends are
like snowflakes.
All different,
all beautiful."

Vuosi kuljettaa meitä kohti ystävänpäivää.
Ystävyys on hyvä syy istua herkuttelemaan kera rakkaiden.

Tein tämän kakun pohjan rommitortun (klik) palasesta, 
joka oli jäänyt pyörimään jääkaappiin.
Tortunpalasen merensin mössöksi haarukalla
ja painelin kakkumurun lusikalla irtopohjavuoan pohjalle.
Voit korvata rommitortun murentamalla gluteenittomia pikkuleipiä
ja sekoittamalla keksimurun joukkoon voisulaa.

Kakun ensimmäiseen kerrokseen vaahdotin kermaa, 
sekoitin vaahdon joukkoon suklaatuorejuustoa ja pikakahvia.
Toisen kerroksen maustoi mustaherukkatuorejuusto ja -mehu.

Kakun pinnalla on suklaakuorrutus
ja koristeena suussasulavia rommipommeja,
joiden ohjeen yritän naputella tänne blogiin huomenna.


Juustokakkua ystävälle (G)

Pohja:

Täyte I:
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g suklaatuorejuustoa
  • 1 rkl luomuraakaruokosokeria
  • 1/4 dl kiehuvaa vettä
  • 1 tl pikakahvijauhetta
  • 3 liivatelehteä
Täyte II:
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g mustaherukkatuorejuustoa
  • 1 rkl luomuraakaruokosokeria
  • 1/4 dl mustaherukkamehua
  • 3 liivatelehteä
Suklaakuorrutus:
  • 25 g voisulaa
  • 50 g tummaa suklaata
  1. Vuoraa irtopohjavuoka(halk.20cm) leivinpaperilla.
  2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Murenna rommitorttu muruksi haarukalla ja painele muru irtopohjavuokaan lusikalla.
  4. Vaahdota kerma (2 dl) ja jaa se kahteen eri kulhoon.
  5. Sekoita ensimmäisen täytteen vaahdon joukkoon suklaatuorejuusto ja sokeri. Mittaa pikakahvijauhe kuuman veden joukkoon ja liuota liivatelehdet kahviin. Sekoita kahvi-liivateseos tasaisena nauhana vaahdon joukkooon.
  6. Kaada vaahto vuokaan pohjan päälle ja tasoita tasaiseksi. Nosta vuoka kylmään.
  7. Sekoita toisessa kulhossa vaahdon joukkoon mustaherukkatuorejuusto ja sokeri. Kuumenna mustaherukkamehu ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita liivatemehu tasaisena nauhana vaahdon joukkoon.
  8. Kaada täyte ensimmäisen täytteen päälle ja tasoita. Nosta kakku kylmään vähintään neljäksi tunniksi.
  9. Irrota kakku vuoasta ja koristele.
  10. Sulata voi, lisää suklaapalat voisulan joukkoon ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Valuta kuorrute ruokalusikalla kakun päälle ja reunoille. Lisää koristeet ja anna kuorrutteen jähmettyä jonkin aikaa viileässä.
  11. Herkuttele ystävien kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!