sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Gluteenittomat kurpitsasämpylät


Viime viikonloppuna koversimme kurpitsoja
ja osa koverretusta kurpitsasta päätyi näihin sämpylöihin.
Keitin kurpitsanpalat pehmeiksi 
ja soseutin ne sauvasekoittimella.

Jauhoina näissä sämpylöissä on
Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta,
tattarirouhetta
härkäpapujauhoa
Risentan siemennäkkäriseosta
ja psylliumia.



Gluteenittomat kurpitsasämpylät (12 kpl)

  • 6 dl kurpitsasosetta (n.1 kg raakaa kurpitsaa + vettä keittämiseen)
  • 2 rkl psylliumia
  • 3 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl härkäpapujauhoa
  • 1 dl siemensekoitusta
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl punaista palmuöljyä tai oliiviöljyä
  1. Kypsennä kurpitsanpalat, valuta lävikössä (ota keitinvesi talteen) ja soseuta kurpitsanpalat sauvasekoittimella. Tarkista soseen määrä, lisää joukkoon tarvittaessa keitinvettä. Anna soseen jäähtyä +42 asteiseksi.
  2. Mittaa kuivat aineet yleiskoneen taikinakulhoon ja sekoita.
  3. Mittaa siirappi ja öljy kurpitsasoseen joukooon ja lisää neste kuivien aineiden joukkoon.
  4. Anna taikinan pyöriä 10 minuuttia, leivo taikina sämpylöiksi jauhoitetulla alustalla.
  5. Kohota sämpylät liinan alla lämpöisessä paikassa.
  6. Paista 220 asteessa n.20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!