maanantai 31. lokakuuta 2016

Maidottomat ja gluteenittomat suklaapalat



Happy Halloween!

Meillä kaiverrettiin kurpitsoja ja 
herkuteltiin samalla haamuleivoksilla.

Leivokset on koottu pienten suklaakakkupalojen päälle.
Suklaakakku on gluteeniton ja maidoton.
Taikinan nesteenä käytin kookoskermaa.
Jauhoina taikinassa on hirssi- ja kookosjauhoa
sekä tapiokatärkkelystä.

Suklaakakkupalojen päälle pursotin sokerikuorrutusta,
jonka päälle asetin ison vaahtokarkin.
Vaahtokarkki sai silmät ja suun sulatetusta suklaasta.

Suklaapalat voit maustaa haluamallasi tavalla:
-kanelilla
-piparkakkumausteella
-konjakilla
-appelsiinilla
Minä lisäsin taikinaan kanelia ja lorauksen aprikoosilikööriä.



Maidottomat ja gluteenittomat suklaapalat

  • 1,5 dl kookoskermaa
  • 1,75 dl öljyä
  • 2,5 dl raakaruokosokeria
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 0,5 dl kookosjauhoa
  • 0,5 dl tapiokatärkkelystä
  • 0,5 dl tummaa kaakaota
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ksantaania
  • 2 kananmunaa
  • ripaus haluamaasi maustetta
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sekoita kookoskerma ja öljy, lisää neste kuivien aineiden joukkoon.
  3. Sekoita kananmunat taikinaan.
  4. Kaada taikina pienelle leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Paista 175 asteessa n.30 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!