keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Gluteenittomat pizzakierteet


Näiden pizzakierteiden pohjataikina on
vakiintunut Vallattoman Keittiön
suosikkipohjaksi,
kun on kyse pizzasta.

Taikina valmistuu helposti yleiskoneen taikinakulhossa.
Vaivaamisaikaa tarvitaan kymmenisen minuuttia.
Taikinaa on helppo käsitellä
ja sen saa kaulittua ohueksi levyksi.

Näiden kierteiden väliin levitin tuorejuustoa ja ketsuppia.
Niiden päälle broilerileikkeleet ja goudaraastetta.
Mausteeksi yrttiseosta ja taikina rullallle.
Leikkasin taikinarullasta terävällä veitsellä paloja,
jotka laitoin pullavuokiin kohoamaan.
Ripottelin kierteiden päälle vielä hiukan 
kurpitsansiemeniä ennen paistamista.




Gluteenittomat pizzakierteet (12 kpl)

Pohjataikina:

  • 1 dl hirssijauhoa
  • 1 dl pofiber perunakuitua
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 2 rkl psylliumia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 pss kuivahiivaa
  • ripaus suolaa 
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
Täyte:
  • 150 g tuorejuustoa
  • 2 rkl tomaattikastiketta
  • 150 g broilerleikkelettä
  • 200 g goudaraastetta
  • yrttimaustetta
  • päälle kurpitsansiemeniä
  1. Mittaa pohjataikinan kuivat aineet yleiskoneen kulhoon ja sekoita.
  2. Kuumenna jogurtti +42 asteiseksi, sekoita oliiviöljy jogurtin sekaan ja kaada neste jauhoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna taikinan vaivaantua 10 minuuttia.
  3. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla.
  4. Levitä notkistettu tuorejuusto taikinalevylle, levitä tomaattikastike tuorejuuston päälle.
  5. Levitä leikkeleet taisaisesti taikinalevyn päälle ja ripottele juustoraaste leikkeleiden päälle. Mausta yrttimausteella.
  6. Kääri taikinalevy rullalle kääretortun tapaan.
  7. Leikkaa taikinarulla terävällä veitsellä 12 osaan ja nostele kierteet pullavuokiin. Ripottele kierteiden pinnalle kurpitsansiemeniä.
  8. Paista kierteitä 200 asteessa n.20-25 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!