maanantai 12. syyskuuta 2016

Gluteenittomat omenataskut



Syksyinen omppulähetys saapui jälleen keittiöön.
Kiitokset omppupuun hoitajille!

Nyt on keitelty hilloa,
tehty piirakkaa ja puuroa.
Kaffipullaksikin omenat taipuivat tänä vuonna.
TÄYDELLISTÄ pullataikinareseptiä vielä etsiskelen,
mutta nämäkin olivat herkullisia.


Painelin taikinan käsin pyöreäksi taikinalevyksi.


Taikinalevyn päälle levitin pehmoista voita, 
ripottelin raakaruokosokeria ja Caylonin kanelia.


Omppulohkot taikanapalan päälle ja piiloon omenataskuun.
Voitelin pullat kananmunalla ennen paistamista 
ja ripottelin hiukan sokeria pullien päälle.


Gluteenittomat omenataskut (12 kpl)

  • 1 dl hirssijauhoa
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 1 dl pofiber perunakuitua
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 2 rkl psylliumia
  • 0,5 tl ksantaania
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tk kardemummaa
  • 0,5 sokeria
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna
Lisäksi:
  • 2 kotimaista omenaa
  • pehmeää voita
  • sokeria
  • kanelia
  • kananmunaa pullien voiteluun
  1.  Mittaa kuivat aineet yleiskoneen taikinakulhoon ja pyöräytä sekaisin.
  2. Kuumenna jogurtti +42 asteiseksi.
  3. Lisää jogurtti ja kananmuna jauhojen joukkoon ja anna taikinan pyöriä 10 minuuttia.
  4. Kaada taikina jauhoitetulle leivontaalustalle ja paineli taikina käsin/kauli ympyräksi.
  5. Levitä voi taikinalevyn päälle, ripottele voin päälle kanelia ja sokeria maun mukaan. Jaa taikina veitsellä 12 osaan.
  6. Lohko omenat ja asettele omenasiivut taikinan päälle, kiepauta taikina omenalohkojen päälle (kuvat yllä).
  7. Anna pullien kohota liinan alla 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle hiukan sokeria.
  8. Paista pullat 225 asteessa n.15 minuuttia.
  9. Voit halutessasi koristella pullat kinuskikastikkeella ja kookoslastuilla.


"Leipuri se rullaa,
taikinasta pullaa.
Uunissa se paistuu,
maukkahalta maistuu."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!