maanantai 26. syyskuuta 2016

Gluteeniton tuorepuuro



Tuorepuuroa ja raakakakkuja.
Ovatko tuore- tai raakaruoat osa sinun ruokailutottumuksiasi?

Minun on pitänyt kokeilla tuorepuuroa jo pitkään.
Mutta aina homma on jäänyt tekemättä,
vaan nyt olen siihen koukussa.

Tähän annokseen käytin mansikoita ja mustikoita.
Marjojen joukkoon lisäsin Risentan siemennäkkäriseosta
(oletteko huomanneet, että oikaisen sillä kaikki siemenosuudet?!?),
tattarileseitä ja Fibrexin sokerijuurikashiutaleita.
Sittemmin olen vaihdellut puuroihin eri marjoja
ja lisännyt turkkilaista jogurttia syödessä puuron kaveriksi.
Puolukka ja herukat tuovat puuron ihanaa kirpakkuutta.
Hirssihiutaleita ja unikonsiemeniä 
kannattaa myös kokeilla puuron valmistuksessa.

Puuron voi syödä makeuttamatta
tai halutessaan makeuttaa hunajalla.
Caylonin kaneli ja aito vanilja sopivat myös 
puuron maustajiksi.

Parasta tuorepuurossa on se,
että sen saa valmistaa illalla jääkappiin 
ja aamulla sinua odottaa valmis puuro.



Gluteeniton tuorepuuro
  • 200 g mansikoita
  • 100 g mustikoita
  • 0,5 dl siemensekoitusta (auringonkukan-, kurpitsan-, pellavan-, sesamin- ja chiansiemen)
  • 0,5 dl tattarileseitä
  • 0,5 dl sokerijuurikashiutaleita
  • 1-2 tl hunajaa
  1. Soseuta marjat sauvasekoittimella.
  2. Lisää kuivat aineet marjasoseen joukkoon ja mausta seos hunajalla.
  3. Nosta puuro tekeytymään yöksi jääkaappiin ja nauti aamulla tuoreiden marjojen ja jogurtin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!