sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Pavlova mangovaahdolla


Pavlova eli marenkitorttu
valmistui kesäkuun syntymäpäiväjuhliin.
Pavlova sai täytteekseen mangovaahtoa ja
koristeeksi mintun lehtiä, mansikoita ja orvokkeja.

Muista valmistaa marenki puhtaassa ja kuivassa
teräs- tai lasiastiastiassa.


Piirsi leivinpaperille ympyrän,
jonka voitelin kevyesti voilla.


Levitin marenkivaahdon lusikalla pellille.


Levitin paistetun ja jäähtyneen marengin pinnalle
sulatettua tummaa suklaata,
jotta kakku ei pääsisi sulamaan liikaa ennen tarjoilua.


Pavlova
  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Piirrä leivinpaperille ympyrä ja voitele se kevyesti voilla.
  2. Erottele kananmunista valkuiset.
  3. Mittaa sokeri puoliksi kahteen eri kulhoon, sekoita toiseen kulhoon perunajauhot ja vanilja sokerin joukkoon.
  4. Vaahdota valkuiset vaahdoksi sähkövatkaimella teräs- tai lasikulhossa.
  5. Lisää ensin pelkkää sokeria pikkuhiljaa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka lisäämällä vähitellen sokeri-perunajauhoseosta.
  6. Vaahdota kunnes marenki on kuohkeaa ja kiiltävää. Sekoita lopuksi sitruunamehu vaahdon joukkoon.
  7. Lusikoi marenki leivinpaperille, jätä reunat hiukan korkeammiksi.
  8. Paista marenkia 120 asteessa 1,5 tuntia. Anna jäähtyä rauhassa.
  9. Sulata 50g tummaa suklaata ja sivele se marenkipesän pintaan.
Mangovaahto
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g mangorahkaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1,5 dl mangososetta
  • 1 limen mehu
  • 2 liivatelehteä
  1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Vaahdota kerma, lisää rahka ja mascarponejuusto vaahtoon. Mausta vaahto tomusokerilla.
  3. Lisää mangosose vaahdon joukkoon.
  4. Kuumenna limen mehu ja sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet mehuun.
  5. Lisää liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon.
  6. Lusikoi vaahto pavlovan keskelle ja koristele kakku.


"I hope you feel
beautiful today"

Aurinkoista sunnuntaita toivotellen,
Sari

7 kommenttia:

  1. Oi joi...mangovaahtoa ja suklaata...nam!
    Lempeää sunnuntaita herkkujen äärellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Onneksi aurinko ja lämpökin pikkuhiljaa palailevat tänne pohjoiseen :).

      Poista
  2. Herkulliselta näyttää ja upea koristelu, ekaa kertaa näen tuollaisia mansikkaruusuja♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Idea mansikkaruusuihin löytyi Pinterestistä :).

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!