keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Gluteeniton aprikoosikeikauskakku




Aprikoosit ovat parhaimmillaan,
joten päätin leipoa aprikoosikakun.
Päädyin tekemään keikauskakun.
Puolitin aprikoosit ja asettelin ne vuokaan.
Kakkutaikinan valmistin hirssi- ja kookosjauhoista.
Mehevyyttä taikinaan toi turkkilainen jogurtti.




Gluteeniton aprikoosikeikauskakku

  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 500 g aprikooseja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 0,5 tl ksantaania
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  1. Käännä uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Paloittele voi kakkuvuoan pohjalle ja nosta vuoka uuniin niin kauaksi, että voi on sulanut. Ota vuoka pois uunista.
  3. Ripottele fariinisokeri vuokaan tasaisesti voisulan päälle.
  4. Leikkaa aprikoosit puoliksi, poista kivet ja sommittele hedelmät vuokaan.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  6. Vaahdota sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
  7. Lisää kuivat aineet ja jogurtti vuorotellen sekoittaen vaahdon joukkoon.
  8. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan aprikoosien päälle.
  9. Paista kakkua 175 asteessa n. 45 minuuttia.
  10. Keikauta/kumoa kakku tarjoilulautaselle.
  11. Tarjoile tuoreiden mansikoiden ja vaniljajäätelön kera.

"Bake
someone
  happy!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!