keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Gluteenittomat suklaa-toffeepalat


Toukokuu on hellinyt meitä upeilla ilmoilla.
Aika onkin kulunut enemmän puutarhassa kuin keittiössä.
Puutarhahommia tehdessä on kuitenkin ihanaa pitää välillä kaffitauko 
ja ihmetellä ympäröivää luontoa.
Täältä löydät muutaman kuvan ulkorojekteistani (klik).

Ulkona on ollut niin lämmintä,
että olemme voineet ruokailla kesäkeittiöllä.
Illat viilenevät kuitenkin nopeasti,
niinpä valmistin jälkkäriksi kuumaa kaakaota
ja sen kanssa suklaa-toffeepaloja.

Suklaa-toffeepalojen reseptin löysin Dr.Oetkerin reseptivihkosesta.
Alkuperäisen ohjeen löydät täältä (klik).
Muutin reseptin gluteenittomaksi korvaamalla vehnäjauhon
tapiokatärkkelyksellä, hirssi- ja kookosjauhoilla.
Leivokset muistuttivat ihan Twix-patukoita,
jotka olivat joskus minun lemppareitani.



Gluteenittomat suklaa-toffeepalat

  • 75 g sokeria
  • 1 dl hirssijauhoa
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 1 dl tapiokatärkkelystä
  • 0,5 tl ksantaania
  • 1 rkl psylliumia
  • 175 g huoneenlämpöistä voita
Päälle:
  • 1 ps Dr.Oetker muffinitäytettä Toffee
  • 200 g maitosuklaata
  1. Mittaa jauhot ja sokeri yleiskoneen kulhoon ja sekoita.
  2. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi pala kerrallaan jauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Minä käytin Iloleipurin pitkänkapeaa irtopohjavuokaa (klik). Painele taikina tasaisesti vuokaan jauhotetuin käsin.
  4. Pistele pohja haarukalla ja paista 175 asteessa 20 minuuttia.
  5. Anna pohjan jäähtyä ja levitä sen jälkeen toffeetäyte pohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  6. Sulata suklaa ja levitä se jähmettyneen toffeetäytteen päälle. Anna suklaan kovettua ja leikkaa levy sen jälkeen leivospaloiksi.
  7. Koristele tuoreilla mansikoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!