keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Gluteenittomat bataattivohvelit



Vohvelibaareja löytyy nykyään monia,
mutta nyyh, en koskaan saa niistä itselleni 
sopivia vohveleita.
Tyydyn vain haistelemaan herkullisia tuoksuja.

Valitsetko sinä vohvelin
suolaisella vai makealla täytteellä?

Päädyin siis tekemään itse bataattivohveleita
suolaisella täytteellä.
Vohveleista tuli hyvän makuisia ja
erittäin täyttäviä.

Me kasasimme vohveleiden päälle
paistettuja kananpaloja, kasviksia,
quinoasalaattia ja jogurttikastiketta.
Luulenpa, että myös kylmäsavulohi 
toimisi täytteenä oikein hyvin.



Gluteenittomat bataattivohvelit (8 kpl)
  • 1 (n.400 g) bataatti
  • suolaa ja vettä keittämiseen
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl täysmaitoa
  • 1 dl hirssijauhoa
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 1 dl pofiber perunakuitua
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl kookosöljyä sulana
  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä bataattikuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta bataattikuutiot.
  2. Mittaa kulhoon maito ja kananmunat, vatkaa sekaisin.
  3. Lisää seokseen bataattisose ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
  4. Sekoita taikinan joukkoon sula kookosöljy.
  5. Kuumenna vohvelirauta ja paista taikina vohveleiksi.
  6. Tarjoa lämpimänä mieleistesi täytteiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!