maanantai 22. helmikuuta 2016

Lämmittävät chilisämpylät (G)


Jälleen on maanantai ja vauhdikas viikonloppu on takanapäin.
Vauhdikas, koska viikonloppu kului laskettelurinteen
juurella nuorten ratalaskijoiden kisoja seuratessa.

Olin onnellinen, että leivoin perjantaina pellillisen sämpylöitä.
Sämpylät maistuivat ja lämmittivät,
kun vietti päivät ulkoilmassa.
Hyvät eväät = hyvä reissu.

Sämpylöissä maistui chili. 
Taikinan pohjana oli vaalean pizzapohjan (klik) ohje,
koska Kriittinen Ruokailija oli jo useaan otteeseen 
toivonut vaaleita sämpylöitä.
Taikinassa on jauhoina hirssiä, tattaria, 
pofiber-perunakuitua ja psylliumia.
Raastoin taikinaan palan chiligoudaa,
joka maistui sämpylöissä sopivasti ja 
jätti jälkeensä mukavan lämmittävän olon.


Vaihtelu virkistää, myös leipien muodossa.
Tämän muotoisia tällä kertaa.
Leivoin taikinan sämpylöiksi tattarileseillä
jauhoitetulla alustalla.


Lämmittävät chilisämpylät (G)
(8 kpl)

  • 1 dl hirssijauhoa
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 1 dl pofiber-perunakuitua
  • 1.5 rkl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 150 g chiligoudaa
  • 3,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • tattarileseitä leivontaan
  1. Mittaa kuivat aineet yleiskoneen taikinakulhoon ja sekoita.
  2. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi ja sekoita kuivien aineiden joukkoon.
  3. Kuumenna jogurtti +42 asteiseksi ja lisää taikinaan oliiviöljyn kanssa.
  4. Anna taikinan pyöriä koneessa 10 minuuttia.
  5. Jaa taikina 8 osaan ja leivo sämpylöiksi tattarileseillä jauhoitetulla alustalla.
  6. Nosta sämpylät kohoamaan uunipellille, liinan alle, lämpöiseen paikkaan 40 minuutiksi.  
  7. Paista sämpylät 220 asteessa n.20 minuuttia.
  8. Anna sämpylöiden jäähtyä ritilällä.


"Talvipoika sipsutteli,
lumivarpain hipsutteli.
Lumivillaa ripsutteli,
haituvia hapsutteli.
Nauroi vitivalkein hampain.
Ratsasteli lumilampain,
puitten ali, puitten yli.
Lunta kukkuroillaan syli."
Mukavaa maanantaita toivotellen,
-Sari-
(Runon löysin täältä (klik))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!