perjantai 19. helmikuuta 2016

Gluteeniton nokkos-fetapiirakka



Keräsitkö viime kesänä villiyrttejä talteen?
Jos keräsit, niin joko olet käyttänyt kaikki?
Minulla on jäljellä vielä hiukan kuivattua nokkosta
ja pakastimesta löytyi ryöpättyä&hienonnettua nokkosta minigrippusseissa.

Kuivattua nokkosta lisään melkein päivittäin aamusmoothieen.
Ja tiedätkös mitä?
Syötyäni nokkosta nyt muutaman vuoden ajan,
ovat siitepölyallergiani helpottuneet huomattavasti.

(Huomaatko?
Aurinkoiset päivät saavat minut odottamaan kevättä
ja uutta kasvukautta.)

Kevättä odotellessa täytyy kuitenkin
käyttää edellisen vuoden sato pois.
Niinpä tein voimapiirakkaa
pakastetusta nokkosesta ja fetajuustosta.
Jos sinulta ei löydy nokkosta,
voit korvata sen helposti kaupasta löytyvällä pinaatilla.


Gluteeniton nokkos-fetapiirakka
Pohja:

  • 150 g voita
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 1,5 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta (sis. tattarijauho, perunahiutale, pellavarouhe ja psylliumsiemenkuorijauhe)
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl kylmää vettä
Täyte:
  • 250 g fetajuustoa
  • 200 g ryöpättyä&hienonnettua nokkosta
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 rkl hirssijauhoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • valko- ja mustapippuria myllystä
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  1. Valmista pohja. Kuutioi huoneenlämpöinen voi yleiskoneen kulhoon, mittaa kuivat aineet ja vesi joukkoon. Anna koneen pyöriä kunnes taikina on tasaista muruseosta.
  2. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla, painele taikina vuoan reunoille ja pohjalle jauhotetuin käsin.
  3. Nosta pohja paistumaan 200 asteiseen uuniin 10 minuutiksi.
  4. Valmista täyte. Mittaa kerma kulhoon ja sekoita hirssijauho kerman joukkoon.
  5. Sekoita sulatettu nokkossose (tai pinaatti) ja kananmunat kerman sekaan.
  6. Murusta fetajuusto ja purista valkosipulin kynsi täytteeseen.
  7. Mausta täyte valko- ja mustapippurilla sekä basilikalla.
  8. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa vielä 30 minuuttia 200 asteessa.
  9. Tarjoa lämpöisenä raikkaan salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!