keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Gluteeniton keikauskakku


Tein elämäni ensimmäisen keikauskakun.
Olen toki syönyt keikauskakkua aikaisemmin,
mutta en ollut koskaan leiponut sitä itse.

Se on hauskaa, miten eri ruoat, 
leivonnaiset ja tuoksut tuovat muistoja mieleen.
Keikauskakun myötä mieleeni palasivat
koulupäivien jälkeiset välipalat ystäväni luona.
Heillä oli isoäiti kotona odottamassa
ja hän leipoi keikauskakkuja useasti.

Kakkuvuoan pohjalle sulatin voita,
ripottelin voin joukkoon fariinisokeria
ja asettelin tuoreesta ananaksesta leikatut palat
kauniisti vuoan pohjalle.
Kakkutaikinan jauhoina käytin hirssiä ja kookosta.
Taikina on tehty kookosmaitoon.
Saat kakusta helposti maidottoman,
jos korvaat voin maidottomalla rasvaseoksella.


Käytä keikauskakun valmistamiseen tavallista kakkuvuokaa,
irtopohjavuoasta voi karkaa uunin pohjalle.


Gluteeniton keikauskakku

  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2 tuoretta ananasta
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  1. Käännä uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Paloittele voi kakkuvuoan pohjalle ja nosta vuoka uuniin niin kauaksi, että voi on sulanut. Ota vuoka pois uunista.
  3. Ripottele fariinisokeri vuokaan tasaisesti voisulan päälle.
  4. Leikkaa ananas paloiksi ja sommittele palat vuokaan.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  6. Vaahdota sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
  7. Lisää kuivat aineet ja kookosmaito vuorotellen sekoittaen vaahdon joukkoon.
  8. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan ananaspalojen päälle.
  9. Paista kakkua 175 asteessa n. 45 minuuttia.
  10. Keikauta/kumoa kakku tarjoilulautaselle. (Pidä peukalot ja varpaat ristissä, että keikaus onnistuu kauniisti.)


"Skinny 
people are easier
to kidnap.
Stay safe,
eat cake."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!