torstai 26. marraskuuta 2015

Valkosuklaa-karpalokeksit (G)



Keittiössä on havaittavissa keksimaniaa.
Halusin valmistaa keksejä,
joilla voisin korvata tarvittaessa
myslipatukat pohjoisen reissulla.
Tarjolla on siis melkoisen tuhteja pikkuleipiä.

Taikinan jauhoina käytin hirssi-, tattari- ja kookosjauhoja,
joiden seassa on hiukan tapiokaa.
Energiaa löytyy kuivakarpaloista ja valkosuklaasta.

Onneksi pohjoisesta löytyi lunta ja pakkasta.
Ulkoilusäät olivat kohdillaan ja muutama rinne jo auki.
Joten pikkuleipiä sai rouskutella välipalaksi hyvillä mielin
ulkoilun ja hiihtämisen jälkeen.



Valkosuklaa-karpalokeksit (G)

  • 200g huoneenlämpöistä voita
  • 2,5 dl raakaruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 1,5 dl tattarijauhoa
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 2 tl tapiokaa
  • 1 tl soodaa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata rouhittuna
  • 1,5 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 rkl tummaa rommia
  1. Vaahdota voi ja sokeri.
  2. Lisää kananmuna voimakkaasti sekoittaen.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, pieneksi pilkottu valkosuklaa ja karpalot taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  4. Mausta taikina rommilla.
  5. Nosta taikina kylmään jähmettymään vähintään tunniksi.
  6. Jaa kylmä taikina 24 osaan, pyörittele taikinasta pieniä palleroita, litistä ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä keksien väliin leviämisvaraa.
  7. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.
  8. Anna keksien jäähtyä rauhassa ritilän päällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!