maanantai 31. elokuuta 2015

Vanhanajan jauhemaksapihvit


Arkiruokaa parhaimmillaan
ovat usein jo lapsuudesta tutut ja
melkeinpä unohtuneet ruoat.

Jostain syystä kaupassa käydessäni
osui silmiini jauhemaksarasiat lihatuotteiden seasta.
Hm... En ollut syönyt jauhemaksapihvejä ikuisuuteen.
Pihvejä paistellessa tuli ihan marttamainen olo, hih ja hah.

Tämä on sitä mummolaruokaa.
Perussettiä ilman sen kummallisempia kommervenkkejä.
Ja niiiiiin hyvää!
Pihvien kera oli tarjolla perunamuusia ja puolukkahilloa,
tottakai.

Maksaruoka jakaa perheen Kriittiset ruokailijat kahteen leiriin.
Toinen tykkää ja toinen inhoaa...
Miten teillä?
Ovatko maksaruoat suosiossa?
Vai epäsuosiossa?


Paistoin pihvit vanhalla kunnon valurautapannulla.
Seuraavalla kerralla taidan tehdä
tupla-annoksen taikinaa.


Vanhanajan maksapihvit (24kpl)

  • 350 g jauhettua maksaa
  • 2 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • musta- ja valkopippuria
  • suolaa
  • voita paistamiseen
  1. Kuori ja raasta raa'at perunat, porkkana ja sipuli hienoksi raasteeksi.
  2. Sekoita raasteet maksan joukkoon.
  3. Lisää taikinaan kananmuna ja mausteet. Minä pyöräytin mausteet taikinaan maustemyllyistä, joten tarkkoja määriä on vaikea antaa. Lisää siis mausteita sopivasti.
  4. Sulata nokare voita ohukaispannun koloihin ja sitten vain paistohommiin.
  5. Paista pihvit ohukaispannulla keskilämmöllä muutama minuutti molemmilta puolilta. 
  6. Tarjoa pihvit perunamuusin ja puolukkahillon kera.


Maukasta maanantaita toivotellen,
-Sari-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!