sunnuntai 30. elokuuta 2015

Gluteeniton banaanikakku


Vallaton Keittiö heittäytyi perjantai-iltana varsin vallattomaksi
ja leipoi iltapalaksi suklaalla kuorrutetun kakun.
Samaan aikaan Kriitinen Ruokailija pakkasi rinkkaansa
kuivamuonaa viikon vaellusta varten.

Eikös silloin ole ihan oikeutettua syödä 
iltapalaksi kakkua kaakaon kera?
Yhteinen herkkuhetki ja
energiavarastojen tankausta tulevan viikon varalle.


Kakku syntyi hävikistä.
Taas oli hedelmäkulhoon jäänyt muutama banaani 
ruskettumaan elokuun auringossa.
En malttanut heittää sisältä hyviä banaaneja roskiin,
joten sehän oli selvästi banaanikakun paikka.
Makua kakkuun antoivat sitruuna ja tumma rommi.
Taikina vatkautui kuohkeaksi,
kiitos tuoreiden luomumunien. 


Gluteeniton banaanikakku

  • 250 g voita
  • 4 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl hirssijauhoa
  • 2 dl kookosjauhoa
  • 1 dl perunajauhoa
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 ylikypsää banaania
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 200 g kermaviiliä
  • 0,3 dl tummaa rommia
  1. Muusaa banaanit soseeksi haarukalla.
  2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen (noin 1 minuutti jokaisen munan jälkeen).
  4. Sekoita soseutettu banaani varoen vaahdon joukkoon.
  5. Sekoita puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineista + sitruunankuoriraaste taikinaan.
  6. Lisää kermaviili, sitruunanmehu ja rommi.
  7. Sekoita loput kuivat aineet taikinaa. (Sekoita kaikki aineet vaahdon joukkoon mahdollisimman varovaisesti nostellen, että vaahdon rakenne säilyisi mahdollisimman hyvin.)
  8. Kaada kakkutaikina rengasvuokaan ja paista kakkua 180 asteessa 65-75 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu liikaa, suojaa se leivinpaperilla tai foliolla.
  9. Tarkista kypsyys tikulla.
  10. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
Suklaakuorrutus:
  • 1 dl kermaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • koristerakeita
  1. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja lisää paloiteltu suklaa kuuman kerman joukkoon.
  2. Anna seoksen seistä muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kuorruta jäähtynyt kakku suklaakastikkeella ja koristele.
  4. Nosta kakku hetkeksi kylmään, jotta suklaa jähmettyy.


"Doing
what you like
is freedom

Liking
what you do
is happiness"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!