torstai 23. heinäkuuta 2015

Uudensadon punajuuret


Parasta kesässä?
Tuoreet kasvikset, juurekset ja marjat!
Ostin punajuuria naatteineen ja valmistin niistä
helpon ja yksinkertaisen ruoan.


Huuhdoin punajuurien lehdet, 
pilkoin ne yhdessä muutaman lehtikaalin lehden kanssa ja 
freesasin nopeasti valkosipulilla maustetussa öljyssä.

Kuoritut ja viipaloidut punajuuret kypsyivät uunissa.
Halloum sai pintaansa väriä kuivalla pannulla,
jonka jälkeen vain kokosin annokset.
Maustoin ne mustapippurilla ja tummalla balsamicokastikkeella.


Uuden sadon punajuuret (neljälle)

  • nippu punajuuria naatteineen (5-6 punajuurta)
  • 5 lehtikaalin lehteä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 pkt halloumia
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • tummaa balsamicokastiketta
  1. Huuhdo punajuuren ja lehtikaalin lehdet. Pilko lehdet veitsellä.
  2. Kuori punajuuret ja leikkaa viipaleiksi.
  3. Pyöräytä punajuuriviipaleet öljyssä ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200 asteessa 10-15 minuuttia.
  4. Leikkaa halloum viipaleiksi ja paista niihin kaunis pinta kuivalla pannulla. Nosta viipaleet sivuun odottamaan annosten kokoamista.
  5. Kaada pannulle oliiviöljyä, kuumenna ja lisää öljyn joukkoon puristettu valkosipuli. Lisää pannulle naatti&lehtikaalisekoitus. Freesaa lehdet öljyssä.
  6. Kokoa annokset; nostele vihreää keoksi lautasen keskelle, punajuuriviipaleita ja halloumia vuorotellen keon ympärille. Rouhaise annoksen pinnalle mustapippuria myllystä ja viimeistele balsamicokastikkeella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!