maanantai 8. kesäkuuta 2015

Vaniljainen raparperipiirakka



Puutarhatöitä ja kahvihetkiä ulkona.
Mikäpä maistuukaan paremmalta kuin oman puutarhan antimista valmistettu piirakka.

Mieleni teki piirakkaa, jossa yhdistyisi vanilja, rahka ja raparperi.
Tämä yhdistelmä kolahti myös Kriittisen Ruokailijan makuhermoon.
Hän nimittäin söi melkoisen osan piirakasta treenien jälkeen 
ja taisi jatkaa herkuttelua myös aamupalalla yhdessä yllävien yövieraiden kanssa.

Jos haluat tehdä piirakasta "tavis"version, niin korvaa pohjataikinan durra vehnäjauholla
ja ksantaanin voit jättää silloin pois.


Vaniljainen raparperipiirakka

  • 1 l raparperipaloja
  • 0,5 dl ruokokidesokeria
  1. Huuhdo ja pilko raparperinvarret pieniksi paloiksi.
  2. Mittaa kattilaan sokeri ja raparperi.
  3. Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat pehmenneet ja sokeri liuennut palojen joukkoon.
Täyte:
  • 0,5 dl vaniljakreemijauhetta
  • 1,5 dl kylmää vettä
  • 125 g maitorahkaa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  1. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi sähkövatkaimella kreemiksi.
  2. Lisää vaniljakreemin joukkoon maitorahka, kuohukerma ja kananmuna voimakkaasti vatkaten.
  3. Nosta täyte kylmään.
Pohjataikina:
  • 125 g maitorahkaa
  • 125 g voita
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl ruokokidesokeria
  • 1,5 dl durraa
  • 0,5 dl kookosjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ksantaania
  • 1 tl kardemummaa
  1. Sekoita maitorahka ja voi sekaisin, lisää joukkoon sokeri. Sekoita vaahdoksi.
  2. Lisää vaahdon joukkoon kananmuna voimakkaasti sekoittaen.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Painele pohjataikina piirasvuokaan jauhotetuin käsin.
  5. Nostele raparperikuutiot pohjan päälle.
  6. Levitä täyte tasaisesti raparperinpalojen päälle.
  7. Nosta piirakka uuniin ja paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.


"Lammen luona majavan
lapsikatras villi.
Heiluu viikset, hännän lapa,
uiminen on hauska tapa.
Kukkii nurmi, kukki puu;
metsässä on kesäkuu."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!