maanantai 29. kesäkuuta 2015

Muhjupotut


Uusia perunoita,
pottuja
on monen makuisia.


Tällä ohjeella saat vaihtelua keitettyjen perunoiden rinnalle.
Ohjeella  saat myös hiukan vetisistä potuista maistuvia.

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä,
jonka jälkeen paukuttele ne hajalle lihavasaralla 
tai litistä vaikkapa pullonpohjalla.

Voitele perunat, mausta tillillä ja 
paista pinnalta rapsakoiksi uunissa.
Nauti raikkaan kermaviilikastikkeen kera.


Muhjupotut

  • 1 kg uusia perunoita
  • vettä ja suolaa keittämiseen

  • 25 g voita
  • 0,3 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • tuoretta tilliä
  1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kaada keitinvesi pois.
  3. Asettele perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja riko parunoiden rakenne kopauttamalla esim. lihavasaralla.
  4. Sulata voi ja sekoita oliiviöljy voisulan joukkkoon. Mausta öljyseos suolalla.
  5. Voitele perunat öljyseoksella.
  6. Ripottele tuoretta tillisilppua perunoiden päälle.
  7. Paista perunoita kiertoilmalla 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!