sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Tomaattinen inkivääri-jogurttilammas



Lammas on yksi tämän keittiön suosikki raaka-aine. Tämänkertainen resepti on saanut vaikutteita vähän sieltä sun täältä. Helsingin reissulla nepalilaisessa ravintola Himalayassa saimme aivan ihanaa lammasta. Keittiöstäni löytyi afrikkalaista mausteseosta ja REKOtorilta ostin  jogurttia, joka inspiroi marinoimaan lihan jogurtissa. Pääsiäisen lähestyessä lisäsin pataan vielä kokonaisia keitettyjä kananmunia, joihin sain idean Afrikassa asuneen tuttavan ruokakuvasta. Lihapadan lisukkeeksi keitin kokonaisia tattarisuurimoita ja annoksen viimeisteli kylmä jogurttikastike.

Maistuva vaihtoehto pääsiäisen lammasruoaksi. Vaasassa löytää raaka-aineista suurimman osan helposti REKOtorilta (klik).
Sieltä löydät kotimaista lammasta, lisäaineetonta jogurttia ja kananmunia.


Tomaattinen inkivääri-jogurttilammas:

  • 1 kg lampaan paistia
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl mausteseosta (chili, mustapippuri, paprika, ginseng, peppadew)
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 1-2 tl suolaa
  1. Paloittele liha pieniksi kuutioiksi.
  2. Purista sitruunasta mehu.
  3. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna marinoitua tunti.
Tomaattikastike:
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 1 tl kurkumaa
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 140 g tomaattipyrettä
  1. Kuori ja pilko sipulit, kuullota voissa pannulla.
  2. Lisää sipulin joukkoon inkivääri, kurkuma ja tomaattivalmisteet.
  3. Anna kiehahtaa ja keitä muutama minuutti.
  4. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon lihat marinaadeineen.
  5. Kaada lihat kastikkeineen kannelliseen uunivuokaan ja nosta kypsymään 150 asteiseen uuniin kahdeksi tunniksi.
Kananmunat:
  • 8 kananmunaa
  1. Keitä munat kypsiksi, kuori ja tee terävällä veitsellä pystysuuntaisia viiltoja munien pintaan.
  2. Upota munat valmiiseen lihapataan, anna maustua muutama minuutti ennen tarjoilua.
Jogurttikastike:
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl kuivattua persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!