sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Leipäjuustoa jälkiruoaksi


Vallattoman Keittiön väki on viilettänyt tunturissa ja blogi on ollut oman onnensa nojassa. Toki keittiössä on ruokaa tehty, vaan kuvaaminen ja kirjoittelu on jäänyt toissijaiseksi tunturi-ilmasta nauttimiselle. Tässä yksi meidän porukan lempparijälkiruoka. Leipäjuustoa uunissa kerman ja kanelin kera. Tällä kertaa Kokki oli unohtanut lakkahillon kauppaan, mutta hyvältä juusto maistui myös puolukkahillon kera.





Leipäjuustoa uunissa:
(4 annosta)

  • 350 g leipäjuustoa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 dl kuohukermaa
  • hilloa
  1. Paloittele leipäjuusto kuutioksi ja laita palat uunivuokaan.
  2. Ripottele sokeri ja kaneli tasaisesti kuutioiden päälle.
  3. Kaada kerma juustopalojen joukkoon.
  4. Nosta vuoka 200 asteiseen uuniin ja paista n.15-20 minuuttia, kunnes kerma on kiehunut ja paitos on saanut kauniin värin pintaansa.
  5. Tarjoa lämpimänä hillon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!