lauantai 14. maaliskuuta 2015

Hirssi-tattaririeska


Aina silloin tällöin käy niin, että huomaan aamulla leivän olevan loppu. Nopea rieska pelastaa tilanteen. Purkillinen kermaviiliä ja joukkoon hiutaleita ja öljyä. Makuun saat vaihtelua lisäämällä taikinaan juustoa tai yrttejä. Alkuperäisen ohjeen olen löytänyt tattarihiutalepaketista.


Hirssi-tattaririeska:

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1,5 dl tattarihiutaleita
  • 1,5 dl hirssihiutaleita
  • 0,3 dl oliiviöljyä
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • ripaus suolaa
  • päälle seesaminsiemeniä
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota viisi minuuttia.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja taputtele taikinasta yksi iso rieska pellille.
  3. Pistele rieska haarukalla.
  4. Ripottele päälle siemeniä.
  5. Paista 250 asteessa 15 minuuttia. 
  6. Leikkaa rieska paloiksi ja nauti lämpöisenä.











"Today
is the
perfect day
to be 
happy!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!