sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Gluteeniton siemenleipä


Millainen ilma teillä on ollut viikonloppuna?
Meitä on hellinyt aurinko, tuulettanut pohjoistuuli ja viilentänyt lumihiutaleet. 
Ilma oli mitä parhain patikointiin metsässä.
Metsänpohja oli jäässä ja lumikohdissa oli täydellinen hankikanto.
Järvenrannalla paukkui ja pulputti, jää kertoi keväästä.
Mikä onkaan mukavampaa, kuin istahtaa rantakivelle auringonpaisteeseen evästämään?



TatTaria

PeLlaVaa

SeSaminsiEmeniä

AurinGonkukanSiemeniä

HampUnsiemeNiä

Ihanaa, maistuvaa ja koukuttavaa leipää, joka on helppo valmistaa.


Siemenleipä:
(uunipellillinen)

  • 0,5 dl tattarileseitä
  • 1 dl tattarihiutaleita
  • 0,5 dl pellavansiemenrouhetta
  • 1 dl kuorimattomia sesaminsiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl hampunsiemeniä
  • 0,5 tl Kalaharinsuolaa
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • 2 dl vettä
  • 2 kananmunaa
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina ohueksi leiväksi pellille.
  3. Paista 180 asteessa 20 minuuttia.
  4. Leikkaa leipä paloiksi ja herkuttele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!