perjantai 23. tammikuuta 2015

Mangosiiderikana kera tattikvinoan


Valmistin tämän ruoan viime lauantaina. Apukokki pyöri keittiössä tyhjäämässä tiskikonetta samanaikaisesti ja ilmeisesti seuraili sivusilmällä puuhiani. Lopulta hän kysyi, että: "Teetkö tota ihan päistäsi?" Siispä vastakysymys oli: "Tarkoititko päästäsi vai päissäsi?"

No, selvinpäin kokkailin ja ihan päästäni. Parhaimmat keitokset syntyvät, kun ei niin turhan tarkkaan suunnittele ja virittele. Nyt teki mieli kanaa, sellaista pinnaltaa rapeaksi paistunutta, mutta sisältä mehevää. Kokonaisena kypsytetyt sipulitkin kuulostivat mielessä herkuilta. Makua vuoka sai mangokuutioista, joita löysin pakasteena Lidlin pakastealtaasta. Liemeksi kaadoin aitoa siideriä, joka sekin on Lidlin valikoimaa. En pidä "limppari"siidereistä vaan niistä aidoista, käyneeltä omppumehulta maistuvista, joihin ei ole lisätty mitään ylimääräistä.

Kanavuoan lisukkeeksi valmistin kvinoaa/quinoa, jonka maustoin pakastamillani herkkutattikuutioilla ja kuivaamallani nokkosella. 
Joko minulla oli hirvittävä nälkä, jolloin pienet kivetkin maistuvat hyviltä tai sitten tämä ruoka vain onnistui hyvin. Törkeen hyvää!



Mangosiiderikana:

  • 8 kpl maalaiskananpojan paistipalaa (klik)
  • 8 kokonaista sipulia
  • 1 rkl kuivattua persiljaa
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  • 300 g mangokuutioita (pakaste)
  • makeaa chilikastiketta
  • 1 appelsiinin puristettu mehu
  • oliiviöljyä
  • ruokosokerisiirappia
  • 2 dl aitoa siideriä
  1. Mausta paistipalat suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan.
  2. Kuori sipulit ja asettele vuokaa kanapalojen väleihin.
  3. Kaada jäiset mangokuutiot vuokaan kanojen ja sipulien joukkoon.
  4. Purista appelsiinistä mehu ja kaada mehu vuokaan kanojen päälle.
  5. Ripottele vuokaan reilusti persiljaa.
  6. Valuta tasaisesti kaikkien päälle chilikastiketta, siirappia ja oliiviöljyä.
  7. Lisää vielä siideri.
  8. Paista uunissa kiertoilmalla 180 asteessa 45 minuuttia.

Kvinoalisuke:
  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl vettä
  • suolaa

  • öljyä+voita
  • 2 dl herkkutattikuutioita
  • 1 tl kuivattua nokkosta
  • 1 tl kuivattua persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  1. Sulata paistipannulla nokare voita ja lisää joukkoon loraus oliiviöljyä.
  2. Lisää kuumalle pannulle tattikuutiot, kypsennä.
  3. Mausta sienet nokkosella ja persiljalla, purista joukkoon valkosipulinkynnet.
  4. Keitä kvinoa ohjeen mukaisesti kypsäksi.
  5. Lisää kypsyneen kvinoan joukkoon tattiseos ja pyöräytä seosta hetki kuumassa kattilassa.
  6. Tarjoile kanavuoan kera.


"This much I know.
If you are what you eat,
then I only wanna eat
the good stuff."
-Ratatouille-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!