perjantai 19. joulukuuta 2014

Pipari-puolukkajäätelö


Haluatko reseptin helppoon ja maistuvaan jälkiruokaan?
Aika makeaa! Vaan maistuvaa.
Piparimuruja,
suolaista karamellikastiketta ja
puolukkaa.


1. Suolaisen karamellikastikkeen keität helposti itse
paksupohjaisessa kasarissa.
Keitä karamellikastike ajoissa, jotta se ehtii jäähtyä rauhassa.
Alkuperäisen ohjeen löysin täältä (klik).
Ja jos haluat päästä vielä helpommalla, osta kaupasta valmista kastiketta.

Suolainen karamellikastike:
75 g voita
50 g fariinisokeria
50 g taloussokeria
50 g siirappia
1,25 dl kuohukermaa
0,5 tl suolaa
1.Sulata paksupohjaisessa kasarissa voi, sokerit ja siirappi.
2.Anna pulputtaa miedolla lämmöllä muutama minuutti.
3.Lisää kattilaan kerma ja suola.
4.Anna kastikkeen jäähtyä.



2. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon
purkillinen kondensoitua maitoa, piparimuruja (ohjeen pipareihin löydät täältä) (klik)
puolukkasosetta ja suolaista karamellikastiketta.


3. Sekoita seos tasaiseksi.


4. Kaada seos pakasterasiaan ja jäädytä pakastimessa.


Pipari-puolukkajäätelö:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tölkki (379g) makeutettua maitotiivistettä
  • 50 g piparimuruja
  • 2 rkl puolukkasosetta
  • 2+1 rkl suolaista karamellikastiketta
  1. Vaahdota kerma kunnolla.
  2. Lisää kermavaahdon joukkoon maitotiiviste, murennetut piparit, puolukkasose ja 2 rkl:sta karamellikastiketta.
  3. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada seos pakasterasiaan ja pyöräytä 1 rkl karamellikastiketta epätasaisesti seoksen joukkoon.
  5. Pakasta.
  6. Herkuttele!


"Life is short
eat
dessert
first"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!