keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Hirssi-porkkanalaatikko


Mökkihöperyyttä vaiko jouluhulluutta keittiössä???
Porkkana sai tonttuhatun tomaatista, silmät neilikoista ja parran sokerista...

Jouluvalmistelut jatkuvat ja vuorossa on lupaamani porkkanalaatikko.
Porkkanalaatikko valmistetaan perinteisesti riisin kera. Vaan silloin, kun riisi on osa allergialistaa, täytyy se korvata jollain muulla. Niinpä keitin kokonaiset hirssit kypsiksi ja korvasin riisit niillä. Hirssi on miedon makuinen ja sopii hyvin porkkalaatikkoon.
Hirssi on luontaisesti gluteeniton viljakasvi.



Porkkanalaatikon voit raakapakastaa ja kypsentää vasta aattona.


Tänä vuonna porkkanalaatikko valmistui luomuporkkanoista, joita kävin ostamassa 
Ja kuinka ollakkaan, porkkanalaatikko tuli jo syötyä!



Hirssi-porkkanalaatikko:
  • 0,5 dl kokonaisia kuorittuja hirssinjyviä
  • 1,5 vettä

  • 1 kg porkkanaa
  • vettä
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 dl porkkanoiden keitinlientä
  • suolaa
  • voita
  1. Keitä hirssit kypsäksi ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat.
  3. Kypsennä porkkanat.
  4. Ota porkkanoiden keitinvesi talteen.
  5. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella.
  6. Sekoita hirssit, kerma ja keitinliemi porkkanasoseen joukkoon.
  7. Mausta suolalla.
  8. Kaada sose voideltuun uunivuokaan ja veistä päälle muutama voilastu makua tuomaan.
  9. Paista 150 asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia.



"Tonttu vallaton 
hiipiköön kotisi viereen, 
jättäköön lahjoista parhaan 
JOULUILON, ovesi pieleen!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!