perjantai 12. syyskuuta 2014

Täytetyt tomaatit






Olen kasvattanut tänä kesänä ensimmäisen kerran tomaatteja.  Tomaattini ovat muodostaneet viidakon, kun en ole osannut nyppiä varkaita pois! Nyt rehevä tomaattiviidakko on täynnä raakileita. Elän toivossa, että ne ehtivät kypsyä ennen talven tuloa.

Kotimaiset auringossa kypsyneet tomaatit ovat herkkuani. Tänään lusikoin tomaateista sisuksen pois ja tomaatit saivat sisäänsä hirssistä ja tuoreista sienistä tehdyn täytteen. Maustoin täytteen kevyesti rakuunalla. Jos haluat tomaatteihisi vaimakkaamman maun, voit lisätä täytteeseen vaikka ripauksen chiliä. Minä halusin, että sienien ja tomaatin maut tulisivat esiin ihan ominaan.

Hävikkiviikko ja ylimääräisiä tomaatinhattuja ja -sydämiä keittiössä. Ei hätää, keittiötäni avustaa superpikakompostori nimeltään Hra Marsu, joka hoitaa ilomielin tuon työmaan. Ei hävikkiä, kaikki osat hyötykäytetty.






Täytetyt tomaatit:

  • 10 keskikoista tomaattia
  • 1 dl kokonaista hirssiä
  • 3 dl vettä
  • suolaa
Täyte:
  • 150 g pilkottuja sieniä; kanttarellejä ja voitatteja
  • 1 pilkottu sipuli
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Keitä hirssi ohjeen mukaan kypsäksi.
Leikkaa tomaateista "hatut" pois ja koverra lusikalla tomaateista sisus.
Pilko sienet ja sipuli, kypsennä yhdessä kuivalla pannulla.
Sekoita kypsän hirssin joukkoon sienisipuliseos, juustoraaste, mausteet ja oliiviöljy. Täytä tomaatit ja paista 220 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Tarjoa tuoreen salaatin kera.




Punainen-
lämmittää palelevan,
laittaa veren kiertämään ja 
aktivoi.
Väreissä on voimaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!