lauantai 27. syyskuuta 2014

Loimulohi

Mitkä olivatkaan ne asiat, 
joita ei väsy katsomaan?

Virtaava vesi,
leikkivät lapset ja
palava tuli.

Kun syksy saapuu, siirtyy Vallaton Keittiö grillin äärestä tulille.
Loimulohi on keittiön ehdoton suosikki.
Yksinkertaista ja hyvää!

Valmistukseen tarvitset:

  • lohta
  • voita
  • suolaa
  • katajanoksan
  • leu'un
  • kiinnitystikkuja
  • lankun
  • tulen/nuotion


 1.  Sulata voi ja etsi katajanoksa.


2. Vuole vahvat kiinnitystikut. 


3. Paina leu'lla reikä kalaan ja lankkuun.


4. Nakuttele kiinnitystapit kalan läpi lankkuun.


5. Voitele kala sulalla voilla ennen loimutuksen aloittamista käyttäen katajanoksaa sutina.

Voitele kalaa voilla useasti loimutuksen aikana.


6. Aseta kala tulen/nuotion äärelle kypsymään.
Kypymisaika vaihtelee kalan paksuuden ja tulen voimakkuuden vuoksi paljon.



7. Valmis loimulohi. Mausta suolalla ja nauti kotimaisten puikulaperunoiden, voisulan ja kasvisten kera.

Tai ihan vaan näkkärin päällä! (Huippu vaihtoehto!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!