tiistai 23. syyskuuta 2014

Libanonilainen salaatti


Ystäviä ja makuja maailmalta.

Tämän reseptin sain Libanonista kotoisin olevalta Hannahilta vuosia sitten. Tiedättehän, jokin hyvä ohje, joka on ollut unohduksissa vuosia ja tulee mieleesi jostain tietystä raaka-aineesta. Näin kävi minulle, kun sain mummin kasvimaalta ison pussillisen lehtipersiljaa.

Lehtipersiljaa reilusti, sitruunaa ja tuoretta valkosipulia, ne toistuivat Hannahin ihanissa resepteissä. Tämä salaatti on niin ruokaisaa, että se riitti meillä arkiruoaksi tuoreen leivän kera, muuta ei tarvittu. Kriittinen ruokailija ilmestyi keittiöön ja totesi, että: "Ihanaa tulla kotiin syömään". Ja se on melkoisen hyvä arvio. 

Hannah käytti salaatin pohjaksi jäävuorisalaattia, itse vaihdoin sen rasialliseen rucolaa. Vaihdoin tällä kertaa myös valkoiset pavut tuoreisiin papuihin, koska niitä oli tarjolla omassa puutarhassa.





Hannahin salaatti:

  • kerä jäävuorisalaattia (tai rasiallinen rucolaa)
  • 3 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 1 kurkku
  • 3 suolakurkkua
  • 2 tomaattia
  • n.20 kivetöntä oliivia
  • 1 prk tonnikalaa öljyssä
  • 1 prk valkoisia papuja suolavedessä
  • 5 keitettyä kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • 1 paketti fetaa/salaattijuustoa
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
Kastike:

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 dl persiljasilppua
  • 1 sitruunan mehu
Pilko ja sekoita salaatti, persilja, kurkut, tomaatti, oliivit, salaattijuusto ja punasipuli. Purista tonnikalasta enin öljy pois, kaada pavuista neste pois ja lisää salaattiin. Kuori kananmunat ja pilko kaksi munaa salaatin joukkoon, lohko loput munat ja asettele ne valmiin salaatin reunamille. Pyöräytä salaatin pinnalle kevyesti mustapippuria ja suolaa.

Mittaa kastikeaineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Lisää kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Nauti tuoreen leivän kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!