lauantai 23. elokuuta 2014

Nopea ja helppo viljaton kakku






Nimpparijuhliin valmistui tämä nopea, viljaton, torttupohjaan koottu kakku. Meillä nimipäivää vietettiin mustikka-aikaan, joten juhlista tuli mustikkajuhlat. Mustikka oli pääosassa kakun makumaailmassa. Sinä voit korvata mustikan haluamallasi marjalla tai hedelmällä.





Mustikan makuun sopii mielestäni ihanasti valkosuklaa, niinpä kakun pinta sai koristeekseen tuoreita mustikoita valkosuklaalastujen kera. Päälle vielä muutama paloiksi leikattu vaahtokarkki ja kakku on valmis nautittavaksi.






Torttupohja:

  • 3 munaa
  • 6 rkl sokeria
  • 6 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhojen joukkoon. Lisää jauhot munasokerivaahtoon. Kaada taikina torttuvuokaan ja paista 220 asteessa 10 minuuttia. 
Jos käytät metallivuokaa, jauhota vuoka voilla ja kookoshiutaleilla.
Itse käytin silikonista vuokaa,jota ei tarvitse jauhottaa. Koska käytössä oli silikonivuoka, annoin pohjan jäähtyä vuoassa ennenkuin kaadoin vuoan ylösalaisin ja irrotin pohjan.

Täyte:

  • 2 dl mustikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • koristeluun kokonaisia mustikoita, valkosuklaata ja vaahtokarkkeja
Soseuta mustikat haarukalla ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kermavaahdon joukkoon jogurtti, sekoita tasaiseksi vaahdoksi. Nostele mustikkasose vaahdon joukkoon. 
Kokoa kakku kaatamalla täyte kakkupohjan päälle ja koristele kauniiksi. 

Helppoa ja nopeaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!